Heerlijk frisse zuurkoolsalade met gerookte vis
Wat is zuurkool? Zuurkool is witte kool die geconserveerd wordt…
Wat is zuurkool?
Zuurkool is witte kool die geconserveerd wordt door melkzuurbacteriën. Hieraan dankt zuurkool zijn typisch zure smaak. Deze groente bevat veel vitamine C en B-vitaminen – uniek voor een geconserveerd product. Zuurkool is bovendien heel laag in calorieën. Kortom: zuurkool is een vitaminerijke en caloriearme conserve.
Zuurkoolgerechten
Vaak eten mensen zuurkoolstamppot, waarbij je de zuurkool combineert met aardappelen en (rook)worst. Dit is een typisch winters gerecht. Heb je zin in iets fris? Kies dan voor deze zuurkoolsalade. Door de vis en roomkaas krijgt het een romige, licht frisse smaak.
Let op: zuurkool bevat veel zout
Als je nieren niet goed werken, moet je oppassen met zuurkool en augurken vanwege het hoge zoutgehalte. Bij een gezonde voeding met veel groenten is een beetje extra zout geen probleem.

Zuurkoolsalade met makreel ± € 3,45 p.p.
Ingrediënten
Method
- Leg de zuurkool in een vergiet en laat het uitlekken. Je kunt ook de zuurkool in een theedoek doen en uitwringen om het minder zuur te maken.
- Alles mag je in een grote schaal doen.
- Snij de augurken in kleine stukjes.
- Haal de graten uit de gerookte vis.
- Voeg de tomatenpuree en roomkaas toe.
- Je mag alles goed mengen.
- Eet smakelijk.