Ga terug
Broccoli mosterdsoep

Broccoli mosterdsoep

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties: 2 Personen
Gang: Diner, Lunch, Soep
Keuken: Zomer
calorieën: 190

Ingrediënten
  

Ingrediënten
  • 2 broccoli vers of diepvries (480 g)
  • 0.5 l groentebouillon zelf gemaakt
  • 1 el olijfolie
Smaakmakers
  • 1 ui
  • 4 el mosterd Groningse
  • 2 tenen knoflook
  • zout
  • Peper
Optie
  • 150 g prei
  • 150 g soepgroenten 
  • 150 g gehaktballetjes
  • 150 g spekjes 

Method
 

  1. Voorbereiden: Snijd de ui fijn en hak de knoflook. Snijd de broccoli in stukken van 2 cm en de steel in blokjes van 1 cm.
  2. Fruiten: Verhit de kokosolie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur tot ze glazig zijn (ongeveer 3-4 minuten).
  3. Koken: Voeg de groentebouillon en broccoli toe. Breng aan de kook en laat 7 minuten zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
  4. Pureren: Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  5. Afmaken: Roer de mosterd erdoor en laat deze goed oplossen. Proef en voeg eventueel meer mosterd toe naar smaak.
  6. Op smaak brengen: Breng de soep op smaak met zout en peper.

Notities

  • Extra groenten: Voeg prei en soepgroenten tegelijk met de broccoli toe voor meer smaak en textuur.
  • Eiwitten: Gehaktballetjes of spekblokjes kunnen in stap 2 worden meegebakken voor extra smaak.
  • Consistentie: Voor een dikkere soep kun je minder bouillon gebruiken, voor een dunnere soep meer toevoegen.
  • Bewaren: De soep is 2-3 dagen houdbaar in de koelkast en kan ook worden ingevroren.