Paleo recept omelet
Home » Een kruidige omelet

Een kruidige omelet

Transformeer je gewone omelet in vijf minuten tot een kleurrijke…

Transformeer je gewone omelet in vijf minuten tot een kleurrijke voedingsbom die je bord vult met seizoensgroenten en je lichaam de energie geeft die het verdient. Een kruidige omelet heeft veel voordelen, maar ook nadelen. Dit kun je vinden in de extra tekst onder de link ‘lees meer’.

Een pan met een kruidige omelet. Met een kop koffie ernaast.

Ontdek hoe je met simpele ingrediënten uit je koelkast een regenboog aan vitamines en antioxidanten op je bord tovert, zonder ingewikkelde recepten of dure superfoods.

Van lentepeulen tot boerenkool: leer waarom een omelet een goed recept is (voor de meeste mensen) dat meebeweegt met de seizoenen.

Je hebt weinig tijd, maar wilt wél iets voedzaams en kleurrijks op tafel zetten. De oplossing ligt letterlijk binnen handbereik in je koelkast: een simpele omelet die je kunt transformeren tot een regenboog van voeding op je bord.

Lees Meer

Deel je resultaat met me op social media met #CleanOmeletChallenge Ik kan niet wachten om jouw creaties te zien! Welk seizoensrecept ga jij als eerste proberen?

Paleo recept omelet

Een kruidige omelet

Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 7 minuten
Porties: 2 personen
Gang: Ei gerechten, Lunch, Ontbijt
Keuken: Keto, Paleo, Puur, Puur Koolhydraatarm, Zomer

Ingrediënten
  

  • 6 eieren omega-3
  • 150 g spitskool
  • ½ wortel 75 g
  • ½ ui kleine
  • 1 teentje knoflook
  • ½ tl olijfolie
  • 1 el patat kruiden – of | bruschetta | kerrie
  • 1 el water
  • 1 snufje zout
  • 40 gram geitenkaas
  • 1 tl sambal

Instructies
 

Voorbereiding groenten
  1. Snijd de ui, spitskool en wortel in smalle reepjes.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje bakvet toe.
  3. Bak de gesneden groenten samen met de knoflook ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de kruiden, sambal en een snufje zout toe. Bak nog 1 minuut mee.
  5. Schep de groenten in een kom en houd warm. Maak de pan schoon.
Omeletten maken
  1. Klop de eieren los met 1 eetlepel water, zout en peper.
  2. Verhit de schone koekenpan op matig vuur en voeg wat bakvet toe.
  3. Giet de helft van het eimengsel in de pan en laat het onderaan stollen.
  4. Strooi de helft van de geitenkaas over één kant van de omelet.
  5. Schep de helft van de groenten over de kaas.
  6. Vouw de omelet dubbel en laat nog 2 minuut bakken. Schuif op een bord.
  7. Herhaal stappen 8-11 voor de tweede omelet.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept