Andijviesalade met kerrie en walnoten
Deze voedzame andijviesalade past uitstekend in verschillende diëten. Door het…
Deze voedzame andijviesalade past uitstekend in verschillende diëten. Door het ontbreken van aardappels is de salade koolhydraatarm en zit vol gezonde groenten en goede vetten. Het gehakt kan eenvoudig worden weggelaten of vervangen door een vegetarische variant voor een vlees-vrije optie.
Waarom deze ingrediënten zo gezond zijn
Andijvie is een bijzonder voedzame groente vol mineralen zoals kalium, foliumzuur en vitamine K. Door deze mineralen is andijvie goed voor hart, lever en galblaas. De groente is het lekkerst wanneer deze kort wordt gekookt of rauw wordt gegeten, zoals in deze salade.
Walnoten maken deze salade niet alleen knapperig en smaakvol, maar zijn ook hartstikke gezond! Ze behoren tot de gezondste noten en bevatten omega-3 vetzuren, vezels, magnesium, vitamine B6 en vitamine E. Walnoten kunnen helpen bij stress en een hoge bloeddruk. Het oude fabeltje dat noten dik maken is allang achterhaald – een handjevol noten per dag is juist heel gezond!

Ingrediënten
Method
- Bak het gehakt in een koekenpan en voeg een snufje zout en peper toe.
- Ondertussen was de andijvie en snijd het in reepjes.
- Droog de andijvie in een sla centrifuge.
- Neem een grote schaal en doe hier de andijvie in.
- De mayonaise en kerriepoeder mag er ook in.
- Snijd de walnoten in kleinere stukken, deze mogen ook in de kom.
- Meng alles goed door elkaar.