CURRY PASTA MET BLOEMKOOLRIJST
Home » Curry pasta met bloemkoolrijst – simpel, puur en boordevol smaak

Curry pasta met bloemkoolrijst – simpel, puur en boordevol smaak

Een zachte geur van knoflook en citroengras vult de keuken….

Een zachte geur van knoflook en citroengras vult de keuken. In de pan pruttelt een romige curry die je meteen hongerig maakt. De bloemkool verandert langzaam in luchtige ‘rijst’ en vormt het perfecte bedje voor de kruidige saus. Dit gerecht bewijst dat je met maar een paar pure ingrediënten iets bijzonders op tafel kunt zetten.

Lees Meer
Peter Mulder

Curry pasta met Bloemkoolrijst

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties: 2
Gang: Diner
Keuken: Herfst, Keto, Paleo, Puur Koolhydraatarm, Zomer
calorieën: 323

Ingrediënten
  

Curry pasta
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel citroengras
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 1 theelepel zout
Bloemkool
  • 1 bloemkool

Instructies
 

Stap 1: Curry pasta maken
  1. Pel de ui en knoflook
  2. Snij de ui in grove stukken
  3. Doe alle ingrediënten voor de curry pasta in een keukenmachine of blender
  4. Pureer tot een gladde pasta
Stap 2: Bloemkoolrijst bereiden
  1. Snij de bloemkool in roosjes en verwijder de stam
  2. Maal de roosjes in de keukenmachine tot kleine “rijstkorrels”
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur
  4. Doe de bloemkoolrijst in de pan
  5. Voeg een scheutje water toe (net genoeg om de bodem te bedekken)
  6. Laat 3-5 minuten sudderen en roer regelmatig
  7. Proef of de bloemkool naar wens gaar is
Stap 3: Samenbrengen
  1. Roer 2-3 eetlepels curry pasta door de warme bloemkoolrijst
  2. Proef en voeg indien nodig meer curry pasta toe
  3. Serveer direct

Notities

  • Je kunt de curry pasta van tevoren maken en in de koelkast bewaren
  • Pas de hoeveelheid curry pasta aan naar je smaakvoorkeur
  • Garneer eventueel met verse kruiden zoals koriander

Bewaren en mealpreppen

De curry smaakt de volgende dag nog beter, wanneer de smaken goed zijn ingetrokken. Bewaar in afgesloten bakjes in de koelkast, maximaal drie dagen houdbaar. De bloemkoolrijst kun je apart bewaren en opwarmen in een droge pan.

Comfortfood zonder schuldgevoel

Deze currypasta met bloemkoolrijst is licht, verwarmend en verrassend vol van smaak. Geen overdaad aan ingrediënten, geen ingewikkelde stappen – gewoon eerlijk eten dat goed voelt. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je iets gezonds wilt dat toch een glimlach op je gezicht tovert.

Afsluiter:
Een eenvoudige bloemkool, een snuf kruiden, een beetje olijfolie – meer heb je niet nodig om iets bijzonders te maken. Dit gerecht is een ode aan de kracht van eenvoud.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept