CURRY PASTA MET BLOEMKOOLRIJST
Home » Curry pasta met bloemkoolrijst

Curry pasta met bloemkoolrijst

Peter Mulder

Curry pasta met Bloemkoolrijst

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Porties: 2
Gang: Diner
Keuken: Herfst, Keto, Paleo, Puur Koolhydraatarm, Zomer
calorieën: 323

Ingrediënten
  

Curry pasta
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 eetlepel citroengras
  • 1 eetlepel karwijzaad
  • 1 theelepel zout
Bloemkool
  • 1 bloemkool

Method
 

Stap 1: Curry pasta maken
  1. Pel de ui en knoflook
  2. Snij de ui in grove stukken
  3. Doe alle ingrediënten voor de curry pasta in een keukenmachine of blender
  4. Pureer tot een gladde pasta
Stap 2: Bloemkoolrijst bereiden
  1. Snij de bloemkool in roosjes en verwijder de stam
  2. Maal de roosjes in de keukenmachine tot kleine "rijstkorrels"
  3. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur
  4. Doe de bloemkoolrijst in de pan
  5. Voeg een scheutje water toe (net genoeg om de bodem te bedekken)
  6. Laat 3-5 minuten sudderen en roer regelmatig
  7. Proef of de bloemkool naar wens gaar is
Stap 3: Samenbrengen
  1. Roer 2-3 eetlepels curry pasta door de warme bloemkoolrijst
  2. Proef en voeg indien nodig meer curry pasta toe
  3. Serveer direct

Notities

  • Je kunt de curry pasta van tevoren maken en in de koelkast bewaren
  • Pas de hoeveelheid curry pasta aan naar je smaakvoorkeur
  • Garneer eventueel met verse kruiden zoals koriander

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept